Doval

Dit Koreaanse merk is nieuw op de ovale markt. Wij hebben dit product getest en de bevindingen vindt u hieronder.

Ovaal tandwiel van het merk Doval

Pluspunten:

  • Ziet er goed uit.
  • nagedacht over de bevestiging. door de sleufgaten kan het blad verdraaid worden op de crank zodat een fijnafstelling mogelijk is.

Minpunten:

  • In het dode punt heeft het blad de grootste diameter. Dit strookt totaal niet met de hedendaagse opvattingen over de juiste positionering en daardoor de bewezen werking van ovale tandwielen

Conclusie:

Doval lijkt op het eerste gezicht een degelijk product maar blijkt op basis van de theorie en ook na testen in de praktijk geen voordeel op te leveren.

Hier nog een promo filmpje van Doval zelf. Filmpje ziet er best goed uit, informatie gaat wel erg snel over het scherm heen en de muziek heeft wat abrupte overgangen. Het gevoel wat we nu bij Doval hebben is: Men heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Ze immiteren op zich geen specifiek merk maar kopiëren het ovaal principe en geven met duo oval (dubbel ovaal, ofwel ovaal in 2 assen (in het platte vlak gezien) er een eigen draai aan. In get filmpje lijkt er veel gedachte te zitten achter de DOVAL tandwielen maar uiteindelijk komt het wat onsamenhangend over. Kijk en oordeel zelf: