Rotor
RC3D+

Rotor 3D+ crankset

  • Beschrijving
  • Specificaties
Rotor 3D+ : lichter en stijver dan ultra high end carbon cranks!

Rotor 3D+Rotor 3D+ crankstel Topkwaliteit, superstijf en toch licht. Aluminium crank en as. De keuze van steeds meer topatleten. Door de dikkere as (30 i.p.v. 24 mm, BB30) minder kans op breuk en minder belasting op de lagers. Het uitgebreide Rotor lagerassortiment zorgt ervoor dat u deze in praktisch elke fiets kan monteren! Zelfs in uw BSA bracket!

Kennis leidt tot succes

Rotor TDS systeemLichter en stijver dan ultra high-end carbon cranks

Als lichtste crank in de road lijn heeft de 3D+ het voordeel van nieuw 7075 alluminium en een compleet herziene constructie gebaseerd op Rotor's TDS systeem (3 voudig uitboren van de crankarm) om gewicht te reduceren en toch dezelfde stijfheid te behouden. De 30mm as met UBB30 technology maakt de 3D+ compatible met ongeveer alle fietsframes op de markt of ze nou een 30mm bottombracket hebben of niet.

 

Fabricage intelligentie

De 3D+ maakt gebruik van een lichtere versie van het TDS systeem met een stijve kokerstructuur als gevolg. Hierdoor weerstaat de crank rotatie en buigkrachten beter dan een hollow tech crank.

 

Doordacht en licht

100% aluminium

Rotor: doordacht en lichtDe 100% aluminium constructie van de Rotor 3D+ crankset vereist het gebruik van trendy materialen en houdt vast aan het doel: top prestaties zonder extra gewicht. De #D+ biedt een dermate stijfheid - gewicht ratio die hoger is dan vele high-end carbon cranks! Dankzij het gebruik van het TDS systeem om de cranks uit te hollen en de toepassing van de ultra stijve UBB30 as is met de Rotor 3D+ een nieuw prestatie- en kwaliteitsnivo neergezet voor top fietsen.

3 voudig uitboren

Rotor's onverwoestbare uitgeboorde crankarmen weerstaan buig en draaikrachten beter dan klasieke holle cranks. Rotor's crankarmen zijn stijver dan andere merken dankzij het 3 voudig boorsysteem. Met behulp van dit systeem worden in de crankarm 3 gaten over de volle lengte van de crankarm [as - pedaal] geboord. Dit is een enorme gewichtsbesparing die niets afdoet aan de sterkte van de crank waardoor de Rotor cranks de hoogste stijfheid/gewicht ratio hebben van alle verkrijgbare cranks op de markt.

3 voudig uitboren van de crankarm levert een enorme gewichtsbesparing zonder af te doen aan stijfheid!

Universele bottom brackets

Het UBB (Universeel bottom bracket) systeem is niet één standaard; het is alle standaarden in één! Dankzij UBB is het mogelijk ongeveer alle 30 of 24 mm Rotor cranks op uw fiet te monteren, ongeacht het bottom bracket!

Gewicht:

485 gram voor 170mm / 497 gram voor 175mm

Cranklengtes: 170, 172.5 en 175mm
Productie: Gewalst CNC gefreesd aluminium T6 7075, 3-voudig uitgeboord
Afwerking: Zwart gezandstraalde finish met laser graphics en zwarte as-bouten
Q-factor: 148mm, kettinglijn 43,5mm
As: Ultra stijf aluminium 30mm UBB as; compatible met BSA, ITA, BB86, BB30, BB30PF, BBRight en BB386 Evo frames
Toepassing: Voor alle 110 en 130 BCD 10 en 11 speed, ovale en ronde tandwielen
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__