21/07 Team SKY presenteert data Chris Froome: 6% voordeel dankzij Osymetric

Team SKY heeft op de rustdag vermogensdata vrijgegeven over de prestaties van Chris Froome deze Tour de France. Daar waar professor Dauwe het over een marginaal voordeel van 2% heeft praat Team SKY over een voordeel van 6%.

Professor Dauwe beweert dat Froome in plaats van 400 watt tijdens de beklimming van de mont Ventoux tijdens de Tour in 2013 een beklimmingsgemiddelde haalde van 408 watt dankzij een ovaal voorblad. De coach van Team SKY, Tim Kerrison heeft de laatste 15,3km van de beklimming geanalyseerd van de klim naar Pierre St. Martin uit de Tour van dit jaar en uit de vermogensmeter van Froome komt dan een gemiddelde van 414 watt rollen. Daar trekken zij 6% vanaf en dat delen ze door Froome's lichaamsgewicht van 67,5kg* en dan kom je op een power/weight ratio van 5,78 watt per kg. Dat is in wielerland na het Armstrong tijdperk toch wel geaccepteerd als zijnde een prestatie die een mens kan behalen zonder gebruik van verboden middelen. En guess what: Osymetric is niet verboden!!  6 procent mensen... dat is in Froome's geval een vermogenswinst van bijna 25 watt.

De uitvinder van Osymetric [deze hebben wij zelf meerdere malen gesproken] beweert dat er 10% vermogenswinst is te behalen met zijn tandwiel. Waarom team SKY 6% beweert? Wellicht om het ware effect te maskeren? Je kan het ook als volgt verklaren: Osymetric draagt ook bij aan de trapefficientie omdat het een natuurlijkere beweging is dan fietsen met een traditioneel rond tandwiel. Profrenners zijn erg efficient in de trapbeweging, logisch in feite. Recreanten ontbreekt het nogal eens aan die perfecte ronde trapbeweging die de profs gewoon in zich hebben door talent en door de vele kilometers die ze rijden. Van daaruit denkende is het mogelijk dat het osymetric tandwiel nog meer bijdraagt in de prestatie bij een recreant (10% vermogenswinst) dan bij een prof (6% volgens SKY).

Bekijk hier de producten van Osymetric

Reclame

Behalve een ovaal tandwiel nog meer tijdwinst realiseren? Kies CASCO30% zomerkorting op casco helmenDe snelste tijdrithelm ter wereld!

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__